5 TIPS ABOUT MANTAR TOHUMU YOU CAN USE TODAY

5 Tips about mantar tohumu You Can Use Today

5 Tips about mantar tohumu You Can Use Today

Blog Article

Yalnızca pazarlarda değil manavlarda da rastlanınca şaşırılmaması gereken mantar, özel olarak yetiştirildiğinde her daim bulunabilmektedir.

Ancak son yıllarda gelişen mantar yetiştiriciliği sektörü ile beraber mantar tohumu satış yerleri sayısı artmıştır.

Tüm bunların yanı sıra içeriğinde kırmızı ete eşdeğer protein barındırarak et yemeyenlerin de baş tacı olur.

■ Yedinci günde yığının ilk aktarmasını yapın. Bu sırada nemlendirme işi yanında, sızan melas şerbetini de yığına yedirin. Kenar kısımları iyice bastırın. Bir buçBritish isles metre yükseklik ve genişlikte yeniden kalıp yapın.

Doğal ortamından toplanan istiridye mantarları ise farklı bir mantar türü ile karıştırılabileceği için toplama işlemi sırasında özellikle dikkat etmek gerekir.

Ekimi kolay gibi görünse de titizlik isteyen bir iştir. Öte yandan mantar yetiştiriciliğinde mantarların olgunlaşması bir hayli zaman alır.

Katı madde karışımı hazırlanırken katı madde içeriğinin su tutma kapasitesi çAlright önemlidir. Örneğin sadece pamuk tohumu kabuğunun su tutma kapasitesi % 55-fifty eight oranındadır. Yani sadece pamuk tohumu ile %69’luk bir nem oranı yakalanamaz. Dolayısıyla katı maddeye saman da eklenmelidir.

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

· İceberg marulu tohumlarını toprağa one cm kadar derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonra toprağı hafifçe bastırarak düzeltin.

Pleurotus tarafından yerleşene kadar rakipleri alt tabakadan uzak tutuyor. Fungisit daha sonra ayrıştığında, Pleurotus meyve cisimlerinde kalıntılar bulunmayacaktır.

Penicillium mantar türleri antibiyotik yapımında click here ve Claviceps purpurea mantarı da alkaloit elde edilmesinde kullanılır.

Daha sonra alt kat aşılanır. Aşılama, Pleurotus mantarının alt katta yığılmasını ve daha sonra eşit olarak karıştırılmasını içerir.

Işık alma seviyesine göre beyaz ile siyah arasında değişebilen renge sahip olan istiridye mantarı, son yıllarda mutfaklarda daha sık boy gösterdiği için özel olarak ekimi yapılan mantarlardan birisidir.

· Sıcaklık ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları genellikle 18-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. Ayrıca, ortamı karanlık bir yerde tutun.

Report this page